Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Σαπούνι Καστίλης του Dr. Bronner : το άλλο μου σαμπουάν

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ αδιαλείπτως το σαμπουάν που φτιάχνω μόνη μου από πράσινο σαπούνι και για το οποίο σας έχω μιλήσει σε προηγούμενα posts(α’ και β’). Περίπου ένα χρόνο αφού άρχισα να φτιάχνω μόνη μου ανακάλυψα τα υγρά σαπούνια Καστίλης του Dr. Bronner και είναι το μόνο άλλο προϊόν της αγοράς που χρησιμοποιώ σαν σαμπουάν.

Με βολεύουν πάρα πολύ, ειδικά όταν ταξιδεύω επειδή όχι μόνο είναι πολύ συμπυκνωμένα και χρειάζομαι πολύ μικρές ποσότητες για να λουστώ, αλλά και γιατί μπορώ να τα χρησιμοποιώ και για το σώμα, και σαν οδοντόκρεμα αλλά και για να πλύνω στο χέρι αν χρειαστεί. Είναι πραγματικά ένα προϊόν με 100 χρήσεις και όχι μόνο για τις 18 που γράφει ο δόκτορ στην φλύαρη ταμπέλα του.

Τα σαπούνια του Dr.Bronner είναι παγκοσμίως γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα, καθώς εκτός από βιολογικά, δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα και είναι fair trade (οι παραγωγοί των πρώτων υλών έχουν πληρωθεί δίκαια δηλαδή). Ο Dr.Bronner ήταν αποφασισμένος να κάνει τον κόσμο καλύτερο με όποιο τρόπο μπορούσε πράγμα που βρίσκω πολύ συγκινητικό, ειδικά αφού πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχασε τους γονείς του στο Ολοκαύτωμα. Οι κληρονόμοι του ευτυχώς συνεχίζουν με την ίδια ηθική την παράδοση που ξεκίνησε .

Καθώς πρόκειται για σαπούνι και όχι για απορρυπαντικό όπως τα κοινά σαμπουάν και αφροντούς της αγοράς, είναι ήπιο και γι’αυτό προτιμάται από όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα και δερματικές παθήσεις (έκζεμα, ψωρίαση) και είναι το ίδιο καλό για την σμηγματορροϊκή δερματίτιδα όπως το δικό μου σαμπουάν. Έχω δοκιμάσει όλες τις εκδοχές των υγρών σαπουνιών τα οποία βγαίνουν σε υπέροχα αρώματα (λεβάντα, μέντα, τριαντάφυλλο, αμύγδαλο, εσπεριδοειδή, ευκάλυπτο, tea tree, πράσινο τσάι), αλλά και το baby χωρίς άρωμα και τα βρίσκω όλα εξαιρετικά. Μάλιστα πολλές φορές τα αναμειγνύω κιόλας ώστε να φτιάχνω δικές μου μυρωδιές όπως για παράδειγμα λεβάντα&τριαντάφυλλο, τριαντάφυλλο&αμύγδαλο και αμύγδαλο& εσπεριδοειδή.  Βγαίνουν σε πάρα πολλά μεγέθη οπότε είναι εύκολο να τα δοκιμάσει κανείς. Η τιμή τους μπορεί να μην είναι η πιο προσιτή για όλους, αλλά έχετε υπόψιν σας πως πρόκειται για πολύ συμπυκνωμένο προϊόν. Για τις περισσότερες χρήσεις θα χρειαστεί να το αραιώσετε.  

Επειδή είναι τόσο συμπυκνωμένα όταν τα χρησιμοποιώ ως σαμπουάν φροντίζω να τα αραιώνω με αραίωση 1:3 (1 κουταλιά της σούπας σαμπουάν, 3 νερό). Και με αυτό τα μαλλιά μετά τα αισθάνομαι σαν να είναι πιο σκληρά, οπότε για να επανέλθουν χρειάζεται το διάλυμα κιτρικού οξέος, αλλά πιο αραιό απ’ότι όταν χρησιμοποιώ το σαμπουάν από πράσινο σαπούνι καθώς είναι πιο ισορροπημένο.

Εν ολίγοις τα σαπούνια του Dr. Bronner έχουν μία μόνιμη θέση στο μπάνιο μου. Πριν κλείσω αυτό το θέμα, και επειδή μέσα στο Πάσχα ελπίζω-επιτέλους- να βρω χρόνο να γράψω το τρίτο μέρος για το σπιτικό σαμπουάν, ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε κάποια συγκεκριμένη απορία σχετικά με εκείνο να μου την γράψετε είτε στα σχόλια είτε στο e-mail μου ώστε να την απαντήσω εκεί. 

όλα τα προϊόντα έρχονται σφραγισμένα
Παρακάτω σας γράφω μια αναλυτική λίστα με το τι δεν περιέχουν όλα, αλλά και τα συστατικά του καθενός για να τα ελέγξετε μόνοι σας.

Δεν περιέχει:
* λαυρυλοθειικό νάτριο [Sodium Lauryl Sulfate (SLS) ]/ λαυρικό θειικό νάτριο
[Sodium Laureth Sulfate (SLES)] *συνθετικά αρώματα * παράγωγα πετρελαίου * συνθετικές βαφές και χρώματα * συντηρητικά (συμπεριλαμβανομένων και των parabens)
Είναι κατάλληλα για vegans και δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Αναλυτικά τα συστατικά
Almond Liquid Soap

Water, Organic Coconut Oil*, Potassium Hydroxide**, Organic Olive Oil*, Organic Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Natural Almond Fragrance, Citric Acid, Vitamin E

Baby Mild Liquid Soap
Water, Organic Coconut Oil*, Potassium Hydroxide**, Organic Olive Oil*, Organic Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Citric Acid, Vitamin E

Eucalyptus Liquid Soap
Water, Organic Coconut Oil*, Potassium Hydroxide**, Organic Eucalyptus Oil, Organic Olive Oil*, Organic Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Citric Acid, Vitamin E

Lavender Liquid Soap
Water, Organic Coconut Oil*, Potassium Hydroxide**, Lavandin Extract, Organic Olive Oil*, Organic Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Lavender Extract, Citric Acid, Vitamin E

Peppermint Liquid Soap
Water, Organic Coconut Oil*, Potassium Hydroxide**, Organic Olive Oil*, Mentha Arvensis*, Organic Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Organic Peppermint Oil*, Citric Acid, Vitamin E 
Organic Rose Liquid Soap
Water, Organic Coconut Oil*, Potassium Hydroxide**, Organic Olive Oil*, Natural Rose Fragrance, Organic Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Citric Acid, Tocopherol.

Tea Tree Liquid Soap
Water, Organic Coconut Oil*, Potassium Hydroxide**, Organic Olive Oil*, Tea Tree Extract, Organic Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Citric Acid, Vitamin E 
Hemp Green Tea Liquid Soap
Water, Saponified Organic Coconut*, Organic Palm* and Organic Olive* Oils (w/Retained Glycerin), Organic Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Essential Oils**, Citric Acid, Vitamin E.

Citrus Liquid Soap

Water, Organic Coconut Oil*, Potassium Hydroxide**, Organic Orange Oil, Organic Olive Oil*, Organic Hemp Oil, Organic Jojoba Oil, Organic Lemon Oil, Organic Lime Oil, Citric Acid, Tocopherol.


*Certified fair trade ingredients
** None remains after saponifying oils into soap and glycerin

6 σχόλια:

  1. Με βοηθήσατε πάρα πολύ με το διάλυμα κιτρικού οξέως, τώρα εκτός από αφρόλουτρο και από κρεμοσάπουνο, το χρησιμοποιώ και για λούσιμο. Φτιάχνω καστίλης εξ' αρχής και με βοηθήσατε πάρα πολύ. Η απορία μου, αν υπάρχει κάτι άλλο ώστε να χρησιμοποιηθεί και για την ευαίσθητη περιοχή. Επίσης ήθελα να ρωτήσω, γιατί όταν πλένω τα πιάτα μου βγάζει μία λαδίλα. Συγχαρητήρια για την ωραία ιστοσελίδα σας. Θα περιμένω την απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ευαίσθητη περιοχή έχει συνήθως πιο αλκαλικό pH οπότε μπορεί και να μην χρειάζεται να βάλετε κάτι. Αν όμως νιώθετε πως χρειάζετε τότε δοκιμάστε ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C σε σκόνη). Το βρίσκετε στα φαρμακεία.

      Τώρα για το πλύσιμο των πιάτων και την λαδίλα δεν ξέρω τι να σας πω γιατί δεν μου έχει τύχει. Θα σας πρότεινα να ρωτήσετε απευθείας στην εταιρία και θα ξέρουν να σας κατευθύνουν καλύτερα.

      Διαγραφή
  2. πως μπορουμε να βρουμε αυτα τα προιοντα?μας δινετε καποια διευθυνση ιντερνετ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να βρείτε τις λεπτομέρειες στη σελίδα τους
      http://www.drbronner.gr/
      ή και στο facebook https://www.facebook.com/pg/drbronnersgreece/about/?ref=page_internal

      Διαγραφή
  3. θα ηθελα να μου γραψετε καποιο σαιτ παραγγελιών.τα χρειαζομαι καθοτι εχω δερματικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να βρείτε τις λεπτομέρειες στη σελίδα τους
      http://www.drbronner.gr/
      ή και στο facebook https://www.facebook.com/pg/drbronnersgreece/about/?ref=page_internal

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...